Muffinsseja ja greippisorbettia

Olen ollut pari päivää todella väsynyt. Lieneekö sattumaa, että näin viime yönä unta olevani härkä ja pystyväni mihin vain ja nyt olo on kirkkaampi ja pirteämpi. Ehkä leivon tänään pullaa pakkaseen. Minulla ole muutakaan tekemistä ja pidän leipomisesta ehkä myös näin pystyn tarjoamaan jotakin mahdollisille tuleville vauvavieraille kysymys ei siis ole siitä, että minun vain kovasti tekisi mieli herkutella.. Voi myös olla, että vauvan sytymän jälkeen olenkin itse ennemmin kestitsemisen tarpeessa rotinoita odotellessa ;) 

Pari päivää sitten leivoin Tiliaan Ajantappomuffinsseja veljeni kanssa ja ne osoittautuivatkin ihan menestyksellisiksi. Veljenikin oli sitä mieltä, että voisi osata tehdä niitä ihan itsekin. Resepti on älyttömän helppo ja hyviltä maistuivat. Ulkonäköön voisi ensi kerralla kiinnittää hieman enemmän huomiota tällä kertaa tarjoilukelpoisia kappaleita ei tullut järin montaa..

Makeiden muffinssien vastapainona maisteltiin kirpsakkaa greippisorbettikokeilua. Sorbetissa haasteena oli, ettei lisää valkuaista ennen kuin sorbetti on jähmettynyt tarpeeksi, jolloin valkuaisen saa sekoittumaan joukkoon kunnolla. Koostumuksesta ei tullut täydellistä, mutta maku on greipin ystävän mielestä hyvä!


            Greippisorbetti (ohje täältä)
6 annosta:
5 greippiä
1 sitruuna 
2 dl sokeria 
6 dl vettä 
2 munanvalkuaista

1. Keitä liemi vedestä ja sokerista. Keitä kannen alla 5 minuuttia ja anna jäähtyä. Purista greipit ja sitruuna. Säästä 6 kauneinta kuorenpuolikasta. Kaada mehu siivilän läpi sokeriliemeen. Sekoita ja kaada vuokaan. Pane pakastimeen 4-6 tunniksi. Vatkaa seosta muutaman kerran jäähtymisen aikana.
2. Poista kuorenpuolikkaista kalvot ja loput hedelmälihat. Pane puolikkaat kylmään veteen, jossa ne säilyvät raikkaina tarjoiluun saakka. Vatkaa munanvalkuaiset kevyesti ja sekoita ne noin 2-3 tuntia jäähtyneeseen sorbettiin. Vatkaa seos kevyesti ja pane se takaisin pakastimeen.
3. Vatkaa valmis sorbetti vielä kerran. Täytä kuorenpuolikkaat sorbetilla. Koristele cocktailkirsikoilla tai sitruunamelissan oksalla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike