Synnytykseen valmistautumista

Synnytys on hiipinyt mieleeni tämän viikon aikana. Vähän kuin olisi lähdössä matkalle tuntemattomaan eikä tiedä, koska lähdönhetki tulee. Täytyy vain olla valmiina. 


 Olen yrittänyt rentoutua, kuunnella hyvää musiikkia, levätä, rentouttaa mieltä, ulkoilla. Tänään ehdin/jaksoin pitkästä aikaa lähteä metsään. Onko mitään rentouttavampaa kuin metsän tuoksu ja äänet? Reittivalintani oli hieman liian extreme sateisen yön jäljiltä, mutta kävelyn ja suihkun jälkeen olo on raukea.


Kuppi lämmintä vadelmanlehtiteetä kruunaa kaiken. Vadelmanlehtien sanotaan valmistavan kohtua synnytykseen.


Olen myös lukenut jonkin verran vinkkejä keinoista parantaa kivunsietoa ja muutenkin rentoutua synnytyksen aikana. 


Kai se tärkeintä on nyt levätä, rentoutua ja valmistautua ottamaan vastaan, mitä eteen tuleekin. 


Kommentit

 1. Omasta tuoreesta kokemuksestani voin sanoa, että kipeän supistuksen tullessa pyri liikkumaan ja hengittämään rauhalliseen tahtiin TODELLA syvään suun kautta - nämä ainakin auttoivat minulla todella hyvin!

  Jos paniikki iskee kesken supistuksen, hoe itsellesi: "Rauhoitu". Rentoudu, tasaa hengitys yms.

  Tsemppiä! :-)

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Pitää yrittää muistaa tuo. Sitä juuri pelkään, että panikoituu, eikä pysty rentouttamaan itseään, mutta kun tuon hengityksen juuri muistaisi :)

  VastaaPoista
 3. Hengityksellä on todella suuri merkitys! Mitään erityistä "synnytyshengitystä" tai poppaskonstia ei tarvitse opetella vaan suun kautta sisään ja suun kautta ulos... hitaasti. :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike