Superkuu ja Superjätski


Herkutteluni on meinannut riistäytä käsistä ja meninkin eilen vähän jo kaduttaa lupaamaan, etten ennen vauvan syntymää syö kuin omatekoisia herkkuja. Eihän se herkuttelua estä, mutta vähentää kyllä ja tekee herkuista ehkä astetta terveellisempiä. Ainakaan ne eivät ole pelkkää väriainetta.

Jos nyt jatketaan herkutteluaiheella, kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni jäätelön tekemistä. Rakastan jäätelöä ja onnistuinkin kokeilussa yli kaikkien odotusten. Jätskistä tuli taivaallista.

Kaivoin vanhempieni keittiönkaapista jonkin aikaa sitten esiin vanhan, varmaan lähes kymmenen vuotta käyttämättömänä olleen jäätelökoneen. Kone on varsin yksinkertainen sisältäen pakastettavan kulhon, sekoittimen ja moottorin. Yllätyksekseni kone toimi edelleen ja päätin ottaa sen kokeiluun.

Halusin kokeilla jotakin makuyhdistelmää, mitä kaupasta ei saa ja mieleeni putkahti yhdistää avokadoa, pistaasipähkinöitä ja suklaata. Toimii, ihanan raikasta! Soseutin avokadon, rouhin pähkinät rouheeksi ja sulatin suklaan, mikä lisättiin jo hieman jähmettyneen jäätelön sekaan.


Kotitekoinen jätski:
2dl punaista maitoa
2dl kuohukermaa
1,25 dl sokeria
3 keltuaista
mausteita maun mukaan

Vatkaa sokeri ja kananmunan keltuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon maito edelleen vatkaten. Vatkaa erikseen kerma ja sekoita joukkoon. Lisää seokseen vielä aineksia maun mukaan. Jäähdytä sekoitellen ja annan olla kylmässä muutama tunti ennen tarjoilua. (Jäätelökoneen avulla ei tarvitse sekoitella pakastuvaa jäätelöä vähän väliä itse. Sekoitin jäätelöä koneella noin 45min.)


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike