4kk

T on kohta neljä kuukautta. Mihin nämä kuukaudet ovatkaan kadonneet?


Poika kasvaa huimaa vauhtia. Neljän kuukauden neuvolassa paino näytti 6700g ja pituus 63,4cm. Nyt ollaan siis jo reilusti kaksinkertaistettu syntymäpaino. Kuukaudessa painoa on tullut kilo! Kyllä se näkyy ja tuntuu.

Lääkärin mielestä T kasvaa edelleen niin hyvin rintamaidolla, että vielä voisi kuukauden mennä pelkästään sillä. Onhan se kiinteiden aloitus jo pyörinyt mielessä ja kirjakin tuli aiheesta luettua (palaan siihen hieman myöhemmin). Ehkäpä katselemme siis vielä näin ja aloitamme maistelemisen jonkusen viikon päästä. Sitten kun siltä tuntuu.

Neuvolassa kaikki oli kunnossa. Poika ottaa kontaktia ja tarttuu esineisiin. Sydän, lonkat ja muut jutut olivat kunnossa.

T on alkanut vierastaa. Hän skannailee aina uusia kasvoja pitkään ja alkaa usein itkeä vieraassa sylissä, vaikka juuri olisi ollut täyttä hymyä. Kysyin lääkäriltä vauvan alkaessa itkeä, että voiko todella näin pieni jo vierastaa. Kuulemma se on suht harvinaista, mutta aivan mahdollista. Kertoo siitä, että vauva tunnistaa jo kasvoja ja on kiintynyt vanhempiinsa. Mamman poika.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike