Booli

Vähän mietimme pidämmekö täysin alkoholittomat häät, mutta päädyimme sitten booliin tanssien aikana.

Täytyy tunnustaa, etten ole suuri boolien ystävä, enkä ollut koskaan tehnyt boolia! Eilen sitten päätimme testata sitrusboolia hyvällä menestyksellä. Pidän happamasta ja parhaimmat boolit, mitä olen kokeillut ovat olleet juuri sitruuna/limebooleja.

Meidän booli:

1plo valkoviiniä (kuivaa ja mahdollisimman halpaa)
3-4dl väkevää alkoholia

3l sitruunalimpparia
3rkl sitruunatäysmehua

lime- ja sitruunaviipaleita


Alkon boolilaskurin mukaan näillä suhteilla tulee 5-6 prosenttista boolia, mutta vahvuutta on helppo säädellä haluamakseen. Alkoholittoman tästä saa helposti korvaamalla alkoholit esim. raparperimehulla.

Kommentit

 1. Voi että, ihan kateudesta vihreänä luen näitä juttujasi.. :) Oikein ihanaa hääpäivää teille ja tätä aikaa ennen sitä.. jännäilyä jännäilyä <3 <3

  VastaaPoista
 2. Mekin pidetään suhteellisen alkoholittomat häät, useimmiten, ainakin niissä häissä missä minä olen ollut, tarjotaan boolia, viinejä, olutta, siideriä ja drinkkejä. Me päätettiin että alkumalja on alkoholiton, ruuan kanssa tarjoamme puna ja valkoviiniä. Sitten jos varaamme juhlapaikan rantasaunan ostamme laatikon siideriä ja olutta kavereille ketkä jäävät saunomaan. Eli todella inhimillisillä määrillä mennään.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Jellona! :) Minuakin on jo alkanut jännittää!

  Meillä myös alkumalja on alkoholiton raparperijuoma, mistä varmaan kirjoitankin myöhemmin. Meillä ei ruuan kanssakaan ole viinejä, koska ruoka on niin perisuomalaista, ettei mielestäni kaivannut viinejä.

  Osaksi budjetin, mutta enemmän meidän itsemme takia häistä tuli suhteellisen kuivat, niin kuin jotkut asian ilmaisevat. En halunnut häistämme ryyppyjuhlia, koska se ei ole ollenkaan minua eikä meitä. Päädyimme kuitenkin booliin tansseissa, kun se sopii ja varmasti hieman rentouttaakin tunnelmaa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike