Häät, osa 1: Ruokavalmisteluja

Ajattelin aloittaa tämän kertomuksen häitä edeltävältä torstailta ja edetä sitten häihin asti.

Meillä ei siis ollut varsinaista pitopalvelua vaan eräät tuttumme hoitivat ruuat. Lupasimmekin sulhon kanssa osallistua ruokien tekoon tekemällä kasviruokavaihtoehdon sekä maidottoman kakun.

Kasvisruuaksi valmistui maukas kasvismoussaka:
4 annosta
250 g (1 kpl) munakoisoa 
1 tl suolaa 
1 rkl oliiviöljyä 
3 perunaa 
2 valkosipulin kynttä 
200 g tuoreita herkkusieniä 
2 rkl oliiviöljyä 
4 tomaattia 
150 g (1 kpl) kesäkurpitsaa 
1 tl suolaa 
ripaus mustapippuria

Juustokastike:
0,5 dl juoksevaa margariinia 
0,5 dl vehnäjauhoja 
5 dl maitoa 
2 dl juustoraastetta 
ripaus suolaa

Viipaloi munakoiso leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suolaa ja anna "itkeä" puoli tuntia. Pyyhi neste talouspaperilla. Pirskota munakoisojen päälle hieman oliiviöljyä. Pane munakoisot lautaselle ja kuumenna mikrossa 5 minuuttia. Kuori ja viipaloi perunat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Puhdista ja hienonna herkkusienet. Ruskista pannulla öljyssä. Kuutioi tomaatit ja kesäkurpitsa ja lisää ne pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta ilman kantta, kunnes neste on haihtunut. Valmista kastike. Kuumenna rasva kattilassa, sekoita joukkoon jauhot. Kiehauta ja lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Keitä muutama minuutti. Sekoita joukkoon juustoraaste. Lado voidellun vuoan pohjalle puolet peruna- ja munakoisoviipaleista. Kaada päälle puolet kasvisseoksesta ja juustokastikkeesta. Tee toinen kerros samalla tavoin. Kypsennä uunin alatasolla 200 asteessa 50–60 minuuttia. Peitä vuoka paistamisen loppupuolella foliolla, jos pinta tummuu.
Ohje yhteishyvästä.

Sulho vastasi maidottomasta kakusta. Pohja valmistui tavallisella sokerikakun ohjeella kaakaon kera. Väliin tuli vadelmaa, persikkaa ja maidotonta suklaakreemiä. Kaksinkertaisella ohjeella suklaakreemi riitti kahteen väliin ja päälle. Nam! Oli todella hyvää.
Suklaakreemi:
1dl sokeria
3rkl kaakaojauhetta
100g maidotonta tummaa suklaata
1 dl maidotonta kermaa (esim. sunnuntain vaahtoutuva)
2 keltuaista
150g maidotonta margariinia
2 valkuaista
1tl vaniljasokeria

Ota voi ja munat huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen valmistusta.
Sekoita kattilassa sokeri, kaakaojauhe ja murskattu suklaa. Lisää kerma ja keltuaiset. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa pehmeä margariini vaahdoksi ja lisää siihen jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten, samoin valkuaiset yksitellen, mausta vaniljasokerilla.

Illalla teimme M:n kanssa pienen retken Heinolaan iskän skootterilla. Kävimme syömässä Ketussa ja Kanassa, josta saa parasta hunajakanaa ikinä! Rentouduimme seuraavia päiviä varten ja teki kyllä hyvää vähän irtautua kaikista järjestelyistä.

Kommentit

  1. Anteeksi ongelmiani ulkoasun kanssa. Uuden tekstieditorin kanssa meinaa mennä hermot :S Yritän tuossa myöhemmin saada taustat normaaleiksi..

    VastaaPoista
  2. Molemmat reseptit kuullostavat herkulliseslta ja etenkin tuo kakku näyttää tämän herkkusuun silmin aivan taivaalliselta. :P Jatkoa odotellessa!

    VastaaPoista
  3. Hauskaa lukea näitä vanhempia postauksia. Nauratti ihan ääneen kun kerroit menneesi Heinolaan ISKÄN SKOOTTERILLA :DD hassua

    <3: elssu

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike