Kirkkoharjoitus

Eilen meillä oli kirkkoharjoitus, jossa käytiin koko toimitus päällisin puolin läpi. Kyllä siinä alttarilla seistessä todellisuus kolahtaa tajuntaan. Ihan kohta se on menoa! Ennen en ole kirkko-osuutta jännittänyt, mutta nyt meinaa jännittää sekin.

Meillä toimitus on morsiusmessu. Mielestäni vihkiseremonia on tärkein osa häitä ja siksi päädyimme morsiusmessuun. Pituutta tulee hieman lisää, vartista puoleen tuntiin riippuen siitä, onko ehtoollinen kaikille vai vain morsiusparille. Meillä se on vain meille kahdelle ja pappi kertoi toimituksen kestävän reilun puoli tuntia.

Meidän kirkkomusiikit:
 • Alkumarssi -Erkki Melartin, Juhlamarssi satunäytelmästä Prinsessa Ruusunen
 • Alkuvirsi - Virsi 241a, Herra, rakkaastani tunnen iloa
 • Yhteislauluna - Pekka Simojoki, Rakkaus on lahja Jumalan
 • Musiikkiesityksenä ystäväni soittaa huilulla kutsuissammekin olleen Newsongin When God Made You
 • Loppuvirsi - Suvivirren sävelellä laulettava virsi 822 säkeet 1 ja 3
 • Loppumarssi - J.S.Bach, Pieni preludi F-duuri
Kuva täältä.

Kommentit

 1. Kiva kun valitsitte morsiusmessun! Olisin itsekin sitä halunnut, mutta sulhaselle ajatus tuntui vieraalta, joten siitä luovuttiin. Olen samoilla linjoilla kanssasi - kirkkohan se tärkein osuus on :)

  VastaaPoista
 2. Teillä on häät viikkoa ennen meidän häitä. Onnea kovasti tuleviin häihinne! :) Ja tietysti myös tuleville vuosille:) Meidänkin häissä tulevan mieheni serkut laulavat tuon Simojoen Rakkaus on lahja Jumalan. :)

  VastaaPoista
 3. En ole koskaan ollut häissä, joissa olisi morsiusmessu vietetty, mutta ajatus messusta tuntui heti alusta asti omalta :)

  Samoin onnea teille Kultasiipi! Tuo on kyllä minusta niin kaunis tuo Simojoen laulu. :)

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että pystyitte valitsemaan morsiusmessun! Pääkaupunkiseudulla sitä ei oikeastaan voi valita viikonloppuna, sillä häitä on niin paljon!! Varmasti alkaa jo jännittää!:)Tsemppiä viimeisiin rutistuksiin!

  VastaaPoista
 5. Oi että, ihan tässä meinaa tulla itku.. <3 <3

  Aivan mahtavan liikuttavan kuuloiset häät teillä tulossa.. kaikki suunnitelmat kuulostaa niin upeilta, että soitan varmaan sitten sinulle kun kaikki tuo tulee itselle ajankohtaiseksi.. ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike