Häät, osa 5: Ruoka

Vihkiseremonia päättyi noin puolessa tunnissa ja siitä matkasimme parinkymmenen kilometrin päähän juhlapaikalle. Emme lähteneet sen kummemmin kruisailemaan minnekään vaan menimme suoraan juhlapaikalle ottamaan vieraita vastaan. Autossa istuessa oli huojentunut ja onnellinen olo. Kaikki oli mennyt nappiin ja nyt vain juhlimaan ja syömään!

Kommelluksiltakaan ei ihan säästytty, kun sulhasen äidin autonavaimet olivat unohtuneet isän taskuun ja ennen kuin asia selvisi kaikki muut vieraat olivat jo ehtineet lähteä kirkolta kohti juhlapaikkaa. Anoppi sai sitten pastorilta kyydin juhliin ja pääsi onnellisesti perille joskin onnitteluista myöhästyneenä.

Otimme onnitteluita vastaan sitä mukaan kun vieraita saapui paikalle. Sen jälkeen vieraat siirtyivät sisään ja veljemme ohjasivat heidät pöytiin paikoillensa. Onnittelumaljat oli jaettu jo pöytiin valmiiksi. Onnittelut menivät nopeasti ja tässä vaiheessa olimmekin jonkin verran etuajassa aikataulusta.

Aluksi nostimme maljan ja kaasot sekä bestmanit esittäytyivät pienen käytännöninfon kera. Sitten pääsimmekin herkkuja notkuvat pitopöydän kimppuun. Lähestulkoon kaikki ruoka oli läheltä. Menu sisälsi  perinteistä palapaistia, perunaa,  kaali- ja porkkanalaatikkoa, lohta, silliä, salaatteja..M:n suvun puolelta oli useita vieraita, joilla on täysin maidoton ruokavalio. Tämä menu oli maidottomuuden osalta helppo, koska moni ruoka oli jo luonnostaankin maidotonta.
Ruoka oli todella hyvää ja voin vain kiittää ja ylistää emäntiä ja apulaisia. Pitopalvelulta tämä olisi maksanut maltaita ja tällaista pitopöytää ei varmasti olisi osannut edes toivoa. Meillä kävi todella onni, että tutuista löytyi tällaisia ihmisiä!

Kommentit

 1. Teillä on ollut todella hienon näköinen ruokapöytä. Itse tänään juuri varmistelin meille pitopalvelun. Meillä häiden vieras määrä on sellaiset 40 hlö, joista viisi alle 12 vuotiasta, niin pitopalvelu ei tule niin tuhottoman kalliiks sitten loppujen lopuksi. Ja tuo pitopalvelu joka meille tulee, on jokaisen pennin väärti, sieltä saa nimittäin aivan taivaallista ruokaa :) (pitävät myös ravintolamuotoista toimintaa ja olemme pariin otteeseen käyneet testaamassa)

  Kyllä se hyvä ruoka tuo oman tunnelmansa häihin. Mä halusin alusta alkaen että tarjotaan oikein kunnon ruuat, varsinkin kun on paljon pitkänmatkalaisia. Ei siitä tule kuin vihaiseksi jos jollain coctailpiirakoilla pitää koko ilta pärjäillä...

  VastaaPoista
 2. Minäkin olin alusta asti niillä linjoilla, että ruoka on tärkeä osa juhlia. Onhan syöminen yksi lempiharrastuksistani ;) Ja kyllä siinä vaiheessa päivää jo muutenkin on nälkä!

  Tuolla teidän vierasmäärällä olisi pitopalvelu ollut meillekin mahdollinen :) Ja jos ei olisi niin hyvä tuuri ruokien kanssa käynyt, olisimmekin joutuneet karsimaan vierasmäärää huimasti.

  Pyysimme ennen häitä tarjouksen pelkistä ruoista ilman kakkukahveja ja hinta olisi ollut melkein meidän koko budjetti :O

  VastaaPoista
 3. Valtavan ihanan näköinen pöytä! :) Aivan mieletön.. Kyllä tuonne kelpaisi upottaa lusikan jos toisenkin. :) Itse haaveilen, että häissäni olisi oikein viimeisen päälle terveelliset tarjoilut ilman kakkuja yms.. ruuaksi tuo teidän menunne kävisi vallan mainiosti omiinkin bileisiini.. :) Joita tosin saan odotella varmaankin vielä melko kauan. :/

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike